Feedback nieuwe stijl, dat werd tijd!

05 October 2017
Feedback is al lange tijd een hot item in de wereld van teamtrainingen. Zoals veel trainers kregen Marion (van Wezel) en ik de vraag voor een feedback training. Wat is een feedback training eigenlijk? Volgens ons is het een vorm van communicatie waarbij je wil bereiken dat mensen op de werkvloer nuttig en efficiënt met elkaar communiceren. Elkaar aanspreekt op werkzaamheden die beter of anders moeten of op werkzaamheden die niet gedaan zijn.

Het aanbod aan feedback trainingen is groot… maar wat lijken ze allemaal op elkaar! Met wat doorspitten en dieper graven komen op een werkvorm en regels uit de jaren 70. Wij worden er niet warm van. Worden niet geïnspireerd en daarnaast vinden we het veel te veel regels.

We worden er zelfs opstandig van. Lezen elkaar heel overdreven, in jaren 70 polygoonstem, de regels voor. Ineens roept één van ons: WEG MET DE REGELS! En ja hoor, we zijn geïnspireerd. Want wie wil er nou nog communiceren zoals vroeger en zich conformeren aan regels uit de jaren 70? Dat kan beter, leuker en zeker moderner.

Accepteren wie je bent, accepteren wie de ander is en middelen uit deze tijd gebruiken. Daar zijn we naar op zoek en dat hebben we gevonden. Tegenwoordig is onze communicatie immers veel sneller en directer dan in de jaren 70.

We zijn begonnen met een nieuw, door ons ontwikkeld anti feedback spel. In de eerste try-out blijkt het te werken. Er ontstaat begrip voor elkaars anders zijn waardoor het gesprek op gang komt. En dat is precies wat we willen. Doe maar normaal en doe je vooral niet anders voor dan dat je bent. Het voelt ongedwongen en het is ineens veel makkelijker om elkaar aan te spreken. Stop daar ook nog wat positieve feedback, ofwel complimenten tussen en het wordt zelfs leuk gevonden.

Met het Anti feedbackspel als uitgangspunt ontstaat al snel een complete training. Feedback 2.0 Weg met de regels! Een leuke, actieve en interactieve training waarmee je als team of organisatie samen beleeft wat het anders zijn is en ervaart hoe jouw boodschap bij andere mensen aankomt. Niet naar huis met een hand-out of een hoofd vol theorie maar naar huis met een ervaring, een positief gevoel en geen zorgen over regels die onthouden moeten worden.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Voor een offerte of informatie over de training Feedback 2.0 Weg met de regels! kun je bellen of mailen.

Interesse? Neem contact op.

Wil je meer weten of heb je vragen? Tijdens een vrijblijvend en gratis adviesgesprek maken we kennis met elkaar en kunnen we kijken of IK iets voor je kan betekenen. IK Training is onderdeel van De Kracht van de Verschillen.

Contact opnemen