Help, er is gedoe in mijn team

Weg met de weerstand

Je teamleden zijn goed in hun werk, ze voelen hun klanten aan en weten hoe ze problemen moeten aanpakken. Behalve als het om collega’s gaat… Is er gedoe of weerstand in je team? Spreken medewerkers elkaar niet aan? Met IK Training & Ontwikkeling verbeter je de interne communicatie en samenwerking. Dat is goed voor je team én voor het bedrijf!

Ieder teamlid heeft expertise. De kennis en kunde rond bijvoorbeeld klantvriendelijkheid zijn ruim aanwezig maar er spelen andere issues of problemen. Misschien heeft het met corona te maken, misschien speelde het al langer. Hoe dan ook: hoogste tijd om aan de slag te gaan!

IK heeft dé methode in huis om je medewerkers elkaar (weer) te laten begrijpen en te laten samenwerken. Niet door iedereen te veranderen, dat lukt toch niet, maar door te laten zien hoe ieders eigen stijl kan bijdragen aan het geheel. Soms mag het even schuren om tot synergie te komen. IK legt je hier graag uit hoe dat werkt. 

We hebben allemaal een eigen manier van communiceren. Daar horen communicatie-kwaliteiten bij en communicatie-allergieën. Door die te herkennen en in te zetten, kun je al veel veranderen. Dat doet IK aan de hand van de volgende stappen:

  • Inventarisatie: Wat gaat goed en wat niet? De aanwezige kwaliteiten en verbeterpunten komen goed in beeld. Daarnaast geeft de inventarisatie inzicht in de teamdynamiek en laat het onderliggende problemen zien.
  • Invloedmeter: Wat is de eigen invloed op de problemen die naar voren zijn gekomen? Door dit te meten ontstaat inzicht en hebben teamleden een uitgangspunt waaraan ze gaan werken.
  • Het begint bij jezelf: Kun je mogelijkheden zien in plaats van belemmeringen? Teamleden erkennen eigenaarschap en nemen initiatief.
  • Verbeterplan: Je medewerkers maken een eigen plan voor de onderwerpen waarop zij zelf invloed hebben. Het team is eigenaar van het plan.
  • Doen en verbeteren: Het team gaat op de werkvloer aan de slag met het plan en kijkt wat werkt, wat niet werkt en wat nodig is om wat niet werkt wel te laten werken.  
  • Verdieping: Naar aanleiding van de bevindingen maakt IK een plan op maat voor een vervolgsessie die draait om verdieping.
  • Borging: Je team maakt in de vervolgsessie nog een verbeterslag en/of behandelt een onderwerp dat extra aandacht nodig heeft.  Het resultaat: verdieping en extra borging.
  • Succes vieren: Wat heeft het team geleerd en wat kan er nog (iets) beter? We vieren de successen van het traject en kunnen het positief afsluiten.

Praktische informatie:

De duur van de training is afhankelijk van het aantal onderwerpen en de grootte van het team. IK biedt maatwerk en een voor- en nabespreking met opdrachtgever. De kosten hangen samen met het aantal onderwerpen. IK vertelt graag over de mogelijkheden

Interesse? Neem contact op.

Wil je meer weten of heb je vragen? Tijdens een vrijblijvend en gratis adviesgesprek maken we kennis met elkaar en kunnen we kijken of IK iets voor je kan betekenen.

Contact opnemen