Help, er is gedoe in mijn team

Klantgericht werken

Is er gedoe of weerstand in een team en spreekt men elkaar niet aan? Dan kan je het verbeteren van je klantenservice wel vergeten. Goede interne communicatie en samenwerking is de basis voor groei en ontwikkeling van je externe klantenservice. Het programma kan worden aangepast n.a.v. de problematiek en werkwijze die spelen in deze tijden van COVID-19.

Het begint bij jezelf, bij je team en bij je interne communicatie. Vaak is de kennis en de kunde op het gebied van klantvriendelijkheid ruimschoots aanwezig maar spelen er andere issues of problemen. 

Wij werken met het team aan de volgende onderwerpen:

Communicatiestijlen: Ken je eigen stijl de stijl van anderen, je communicatie kwaliteiten en je communicatie allergieën.

Inventarisatie: Wat kan er beter, en wat gaat er goed. De inventarisatie geeft een goed beeld van de verbeterpunten en de aanwezige kwaliteiten. Daarnaast geeft het inzicht in de teamdynamiek en waar de problemen zitten.

Invloedmeter: Door het meten van de eigen invloed op de onderwerpen die uit de inventarisatie komen ontstaat er inzicht en heb je een uitgangspunt waar de rest van de training aan gewerkt kan worden.

Het begint bij jezelf: Eigenaarschap en initiatief nemen. En mogelijkheden zien in plaats van belemmeringen.

Verbeterplan maken: De kennis en kunde is aanwezig, door een eigen plan te maken op de onderwerpen waar de deelnemers zelf invloed hebben, is het team zelf eigenaar van het plan.

Doen en verbeteren: Het team gaat aan de slag met de verbeteringen op de werkvloer. Er wordt geëvalueerd hoe het gaat met de verbeteringen. Naar aanleiding van de evaluatie wordt het plan bijgesteld. Wat gaat goed, wat kan er nog beter en wat is er nodig.

Verdieping: De verdere invulling van sessie 2 wordt op maat gemaakt, naar aanleiding van wat er aan het licht is gekomen in de 1e sessie. 

Evaluatie en borging: Een 2e evaluatie wordt gedaan. Indien nodig nog wort er een verbeterslag gemaakt of wordt er een onderwerp behandeld dat verdere aandacht nodig heeft. De exacte invulling wordt op maat gemaakt. 

Positieve afsluiting: Er wordt stil gestaan bij dat wat het team geleerd heeft en wat de verdere verbeterpunten zijn. Ook vieren we de successen zodat het traject op een positieve manier wordt afgesloten.

In overleg kan er besloten worden om één of meerdere onderwerpen toe te voegen indien nodig. 

Praktisch:

  • De duur van de training is afhankelijk van het aantal onderwerpen 
  • Inclusief voor- en nabespreking met opdrachtgever
  • Aantal deelnemers 4 tot 8 (grotere teams zijn mogelijk, neem contact op voor een aanbod op maat)
  • Kosten: op aanvraag.

Ervaring met het werken met service gerichte teams bij o.a. Ordina, Van Dorp installaties, Logius.

Ja, ik wil een training.

Interesse? Neem contact op.

Neem contact op bij interesse of vragen en maak een afspraak voor een vrijblijvend, gratis advies gesprek waarin we meteen kennis met elkaar maken en we kunnen kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Contact opnemen