Teamrollen: Vernieuwd!!

Teamtraining: met plezier naar verdieping

Jij in de hoofdrol! Laat je verrassen op een positieve en leuke manier met de teamtraining van I.K. Training & Ontwikkeling. Word geïnspireerd, speel en geniet. De verschillende rollen creëren een positieve opening om jezelf én je team beter te leren kennen. Door uit de ‘box’ te springen, stap jij uit je comfort en leer je keuzes te maken die goed zijn voor jou, voor je team en voor je organisatie!

Inzicht in teamrollen

Humor, plezier en out of the box-denken brengen je dicht bij jezelf. En als je dicht bij jezelf bent, kun je op nieuwe manieren denken en de wereld vanuit een frisse blik bekijken. Deze teamrollenmethode is nieuw en uniek voor Nederland. De methode is ontwikkeld op basis van Belbin en Meyers-Briggs. Maar dan een stuk interactiever en speelser! ‘In de hoofdrol!’, de teamtraining van I.K. Training & Ontwikkeling, maakt ook gebruik van verschillende persoonlijkheidstypes. Het gesprek over eigen gedrag en persoonlijkheid wordt gestimuleerd, wat een luchtige maar effectieve insteek in het inzicht in eigen gedrag en de onderliggende groepsdynamiek geeft.

Samen ontdekken en ontwikkelen

Tijdens de teamtraining gaan jullie samen aan de slag met persoonlijkheid, voorkeursgedrag en teamrollen ter verbetering van samenwerking. Op een speelse manieren ervaren wat je hoofdrol is. En wat zijn je subrollen? Wat is de hoofdrol van al je collega’s? Welke kwaliteiten horen daarbij en hoe kun je deze inzetten?

  • 8 teamrollen: door de visuele, dynamische aanpak makkelijk toe te passen
  • Ken jezelf: ga aan de slag met persoonlijkheid en voorkeursgedrag
  • Ken je team: hoe zijn de teamrollen op het werk verdeeld?
  • Samenwerking: ontdek door middel van de rollen hoe je optimaal met elkaar kunt samenwerken

Door zelf te ervaren wat jouw rol is en die van je collega’s, krijgt het team inzicht. Van daaruit ga je verder ontwikkelen. Zijn alle rollen aanwezig in het team? Is dit nodig, of passen de bepaalde rollen bij jullie werkzaamheden of organisatie? Op welke ga je een beroep doen bij jezelf en bij collega’s? Dit ga je samen met elkaar uitvinden.

Praktische informatie

De teamtraining vindt altijd in groepsverband plaats: de dynamiek van de groep is onmisbaar. Grote groepen zijn dan ook van harte welkom, aantallen zijn bespreekbaar. Bovendien pas ik een training op maat aan op de wensen en behoeften van de groep. Ieder team is per slot van rekening uniek! Prijs en duur zijn in overleg – bespreek gerust de mogelijkheden door contact op te nemen. De training kan in-company plaatsvinden of in overleg (en tegen een meerprijs) elders op locatie.

Bereik mij door te bellen naar 06-14688902 of te mailen naar ingrid@iktraining.nl. Ik sta je met alle plezier te woord en hoop snel kennis te mogen maken met jou en je team.

Reacties van deelnemers

"Herkenbaar, leuk om te weten hoe anderen je zien"

"Duidelijk. Erg leuk, positief"

"Leuk, verrijkend om zo ook weer naar jezelf te kijken"

"Voor mij een andere kijk op teamrollen, een goede aanvulling op waar ik mee bekend was, zet toch weer tot nadenken aan."

"Nieuw, heldere uitleg en mooi materiaal"

"Herkenbaar, vermakelijk. Goede, speelse keuze van namen. Het gedeelte training was erg afwisselend en actief. Leuke werkvormen."

Interesse? Neem contact op.

Neem contact op bij interesse of vragen en maak een afspraak voor een vrijblijvend, gratis advies gesprek waarin we meteen kennis met elkaar maken en we kunnen kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Contact opnemen