Teamrollen: "In de Hoofdrol!"

Persoonlijk leiderschap, teamdynamiek en organisatie ontwikkeling

De teamrollen-methode  “In de Hoofdrol!” is een veelzijdig hulpmiddel bij persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en organisatieontwikkeling. De rollen geven inzicht in jezelf en in de verschillen tussen teamleden. Ze helpen je op een andere manier naar het team en de organisatie te kijken.

De teamrollen zijn een geweldige tool om mee te werken in de volgende situaties:

 • Verbetering van de samenwerking en communicatie.
 • Veranderingen en reorganisaties.
 • Als er nieuwe werkwijzen of taken zijn .
 • Bij teams met generatieverschillen of verschillen in ervaring of niveau.
 • Bij nieuw samengestelde teams.
 • Bij optimalisatie of het opstarten van zelfsturende teams.

De teamrollen-training start met het kennismaken met de teamrollen. Door middel van de teamrollen halen we mensen uit hun hoofd (het denken) en brengen ze dichter bij hun intuïtie. We helpen deelnemers om vanuit een veilige setting te werken aan zelfinzicht/persoonlijk leiderschap en het inzicht in elkaar.

Vervolgens gaan we naar de verdieping. Afhankelijk van de vraag en/of de problematiek die speelt wordt er gewerkt aan bv. kwaliteiten en schaduwkanten, balans werk & privé, teamdynamiek, team en tijd etc. We vertellen je graag meer over de vele mogelijkheden die wij op maat aanbieden.

In de laatste fase van de training brengen we alles samen. Hoe kan ieder vanuit zijn/haar rol samenwerken met teamleden met andere rollen. En hoe breng je je team samen en zet je de rollen in om de samenwerking en communicatie te verbeteren. En niet te vergeten hoe creëer je door gebruik te maken van de verschillen synergie (“effect van samenwerking dat groter is dan wat de afzonderlijke partijen in totaal bereikt zouden hebben”) Oftewel; hoe werk je vanuit de kracht van de verschillen.

“Strength lies in differences, not in similarities.”

– Stephen Covey -

De 3 elementen waar we aan werken in de training zijn:

 1. Persoonlijk leiderschap: Is de basis van het werken met de rollen. Persoonlijk leiderschap zorgt ervoor dat je jouw doelen kan realiseren door optimaal gebruik te maken van je kwaliteiten en talenten.
 2. Teamdynamiek: Het leren kennen en verbeteren van de teamdynamiek zorgt voor een betere sfeer, efficiënter werken en flexibiliteit.
 3. Organisatie: De teamrollen helpen je om inzicht te verkrijgen in dat wat nodig is binnen je organisatie bij groei, innovatie en verandering. We onderzoeken welke kwaliteiten je hiervoor nodig hebt en welke kwaliteiten je mist of niet optimaal inzet om dit doel te bereiken. Met behulp van de teamrollen maken we dit visueel en inzichtelijk.

Wij leveren altijd maatwerk. Afhankelijk van de vraag wordt het programma samengesteld. Wil je je voornamelijk richten op de samenwerking en communicatie of wil je ook naar de teamdynamiek of organisatie kijken. Neem contact op voor meer informatie en een aanbod op maat.

Resultaat

Door middel van de teamrollen ontstaat er meer zelfinzicht en inzicht in elkaar. Dit geeft ruimte en respect voorde verschillende kwaliteiten en persoonlijkheden. En door gebruik te maken van deze kwaliteiten en de verschillen in insteek en voorkeuren is er ruimte voor communicatie, groei en innovatie.

Deelnemers leren:

 • Werken vanuit de kracht van de verschillen.
 • Inzicht in de organisatie en wat er nodig is voor groei, verandering en innovatie.
 • Werken aan synergie. 1+1=3.
 • Door vertrouwen de samenwerking verbeteren.
 • De meerwaarde van respect en ruimte voor jezelf en voor elkaar.

Bereik mij door te bellen naar 06-14688902 of te mailen naar ingrid@iktraining.nl. Ik sta je met alle plezier te woord en hoop snel kennis te mogen maken met jou en je team.

Reacties van deelnemers

"Herkenbaar, leuk om te weten hoe anderen je zien"

"Duidelijk. Erg leuk, positief"

"Leuk, verrijkend om zo ook weer naar jezelf te kijken"

"Voor mij een andere kijk op teamrollen, een goede aanvulling op waar ik mee bekend was, zet toch weer tot nadenken aan."

"Nieuw, heldere uitleg en mooi materiaal"

"Herkenbaar, vermakelijk. Goede, speelse keuze van namen. Het gedeelte training was erg afwisselend en actief. Leuke werkvormen."

Interesse? Neem contact op.

Neem contact op bij interesse of vragen en maak een afspraak voor een vrijblijvend, gratis advies gesprek waarin we meteen kennis met elkaar maken en we kunnen kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Contact opnemen