"In de Hoofdrol!"

De Kracht van de Verschillen

Je hebt alles in huis voor een succesvolle en vernieuwende organisatie: kennis, expertise en kwaliteiten. Je werkt talentgericht en vindt een flexibele werkhouding belangrijk voor groei en vooruitgang. Je medewerkers hebben hier nog niet optimaal hun weg in gevonden en je wilt dit verbeteren. Herkenbaar? Dan is het tijd voor ‘In de Hoofdrol!’ van De Kracht van de Verschillen.

De Kracht van de Verschillen is een samenwerkingsverband van Ingrid Klinkert en Marion van Wezel. Deze trainings-experts met verstand van mensen, teams en organisaties hebben hun krachten (lees: verschillen) gebundeld. Ze geven samen trainingen en ontwikkelen nieuwe methodes om teams en organisaties verder te helpen.

Met ‘In de Hoofdrol!’ krijgen je medewerkers inzicht in zichzelf en anderen aan de hand van hun verschillende (hoofd)rollen. Ze ontdekken dat de onderlinge verschillen de kracht van het team zijn. ‘In de Hoofdrol!’ is een mooi en speels hulpmiddel om te werken aan persoonlijk leiderschap én team-ontwikkeling.

‘In de Hoofdrol!’ wordt ingezet bij:

Teams in groeiende organisaties
Groei binnen organisaties brengt veel verandering met zich mee voor de mensen, werkwijze en team-inrichting. Dit vraagt aandacht voor de medewerkers. 

Teams in transitie naar zelfsturing
Zelfsturing vraagt om persoonlijk leiderschap en een goede afstemming tussen medewerkers op alle niveaus binnen de organisatie. Inzicht en afspraken rond taken en het inzetten van talenten is key.

Teams in transitie naar volwassenheid
Voor enthousiaste en leergierige organisaties die de stap naar volwassenheid willen zetten. Persoonlijk leiderschap, ervaring en diversiteit als motor voor vernieuwing en innovatie.

Verbetering en vernieuwing
Vernieuwing vraagt om flexibiliteit, lef en uitproberen. Persoonlijk leiderschap en talentgericht werken zijn de basis voor het creëren van een next level team.

Resultaat

  • Persoonlijk leiderschap wordt gestimuleerd en vergroot
  • Slimmer werken door gebruik te maken van ieders talenten, kwaliteiten en de Kracht van de Verschillen
  • Professionalisering naar de klant toe
  • Mensenkennis wordt vergroot
  • Beoogde veranderingen worden uitgevoerd
  • Samenwerking en communicatie binnen het team verbeteren
  • Meer werkplezier

Trainingsprogramma

De training bestaat uit vier dagdelen. De eerste sessie (van twee dagdelen) is de basis, de tweede sessie is een keuze-onderwerp en de derde sessie is een op maat gemaakte afronding. Het programma kan worden aangevuld met extra dagdelen.
Het programma passen we aan op de missie, visie en waardes van de organisatie.

“Strength lies in differences, not in similarities.”

– Stephen Covey -

Nabespreking

Tijdens een training zien de trainers veel van de cultuur, onderstroom en teamdynamiek. Deze observaties bespreken we tijdens de evaluatie. In deze nabespreking kijken we ook naar de mogelijke behoeften en vragen die er nog zijn.
Afspraak online of live van 1 uur.

Praktische informatie

Prijzen zijn op aanvraag en afhankelijk van de groepsgrootte en het aantal dagdelen. We vertellen graag meer over je mogelijkheden en het maatwerk dat we je bieden.

Meer weten of een afspraak maken? Neem contact op!

Reacties van deelnemers

"Herkenbaar, leuk om te weten hoe anderen je zien"

"Duidelijk. Erg leuk, positief"

"Leuk, verrijkend om zo ook weer naar jezelf te kijken"

"Voor mij een andere kijk op teamrollen, een goede aanvulling op waar ik mee bekend was, zet toch weer tot nadenken aan."

"Nieuw, heldere uitleg en mooi materiaal"

"Herkenbaar, vermakelijk. Goede, speelse keuze van namen. Het gedeelte training was erg afwisselend en actief. Leuke werkvormen."

Interesse? Neem contact op.

Wil je meer weten of heb je vragen? Tijdens een vrijblijvend en gratis adviesgesprek maken we kennis met elkaar en kunnen we kijken of IK iets voor je kan betekenen.

Contact opnemen