Brainstorm sessies

Doorbreek vastgeroeste patronen, creëer nieuwe mogelijkheden

Nieuwe oplossingen verzinnen voor bestaande problemen of het bedenken van innovatieve nieuwe producten? Vaak zeggen mensen dat ze niet creatief zijn en het moeilijk vinden om “out-of-the box” te denken. En dat terwijl het eigenlijk heel gemakkelijk is, als je de juiste tools gebruikt.

Zijn er nieuwe ideeën nodig? Of is het nodig om samen een keer anders te kijken naar bestaande problemen?

Een product dat niet (meer) voldoet, een bedrijfsonderdeel dat niet meekomt in de veranderende wereld of een afdeling met vastgeroeste ideeën. Wij helpen je op weg door je te helpen anders naar het probleem én de oplossing te kijken.

Door het gebruik van specifieke brainstorm technieken worden de valkuilen uit de dagelijkse praktijk vermeden en kom je tot echt nieuwe inzichten en antwoorden. Zo worden het probleem en de mogelijke oplossingen verkend en uitgewerkt.

Naar aanleiding van een van te voren besproken vraag ga je op een andere manier naar de vraag en het antwoord kijken. Afhankelijk van de wens kan enkel het denkproces worden begeleid of kan ook de verdere uitwerking en de opvolging van de nieuwe ideeën worden begeleid.

Effectiever en innovatiever met creatief vergaderen

In de meeste organisaties wordt er veel vergaderd. Vaak volgen vergaderingen hetzelfde patroon waardoor zij niet altijd effectief zijn en het onmogelijk lijkt om tijdens vergaderingen nieuwe oplossingen te verzinnen voor bestaande problemen. Zo gaat er veel tijd en energie verloren in het herkauwen van het probleem en ontstaat er frustratie bij medewerkers en klanten.

Of dit nu gebeurd bij het oplossen van klantvragen, helpdesk calls of tijdens afdelings-overleggen. Door bewust ruimte voor oplossingen te creëren met behulp van een goede structuur en de inzet van brainstorm tools kan er veel winst worden behaald.

Met behulp van een intake worden de belangrijkste knelpunten bepaald waarna ik kijk welke technieken het meest geschikt zijn in jullie situatie. In de training die volgt leert het team team of de leidinggevenden om weer effectief, creatief en innovatief te kunnen vergaderen.

Praktische informatie:

Deze training is mogelijk op een halve dag of een hele dag. Indien gewenst kan de training ook in de avond plaatsvinden.

Prijs is op aanvraag. Afhankelijk van de vraag en het aantal personen.

De training zal in-company gegeven worden of tegen een meerprijs op een locatie in overleg.

Reacties van deelnemers

"Nuttig, creatief. Prima balans theorie & praktijk."

"Verassend hoe eenvoudig je op creatieve ideeën komt."

"Verfrissend. Uit de box. Wel bekend maar vooral in nieuwe groep is voor mij de kunst. Ik waardeer vooral dat je zelf de rol mag innemen. Dank!!"

"Positief, inspirerend."

"Goede verhouding tekst en doen."

"Leerzaam en leuk. Verfrissend en creatief."

"Dynamisch, interessant, leerzaam."

Interesse? Neem contact op.

Neem contact op bij interesse of vragen en maak een afspraak voor een vrijblijvend, gratis advies gesprek waarin we meteen kennis met elkaar maken en we kunnen kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Contact opnemen