Feedback 2.0 in teams

Feedbacktraining: Weg met de regels!

Breng feedback naar deze eeuw samen met I.K. Training & Ontwikkeling. Feedback geven blijft lastig. Het is vaak iets dat moet, maar niet vanzelf gaat. Goede communicatie op de werkvloer is essentieel en feedback maakt daar nu eenmaal onderdeel van uit. De feedbacktraining ‘Feedback 2.0’ is speciaal gericht op de werkvloer en altijd op maat.

We kennen het allemaal. Feedback. Lastig gedoe. Je wilt graag dat je medewerkers zich uitspreken, zowel over de goede als de minder goede dingen die dagelijks op de werkvloer gebeuren. Maar wat blijkt? Ze schieten er vooral van in de weerstand. Feedback 2.0 is de verantwoordelijkheid nemen voor dat wat je zegt én verantwoordelijkheid nemen voor het ontvangen van de boodschap.

Geen regels maar respect

Wees eens eerlijk: hebben we dat niet allemaal een beetje, dat we in de weerstand schieten bij feedback? Alleen die regels al! Dat is toch niet meer van deze tijd!

Geen regels maar respect. In normale mensentaal leren zeggen wat je vindt en wat je nodig hebt. En ook leren reageren op dat wat er gezegd wordt. Direct en ongecompliceerd. Door met elkaar te kijken naar de gezamenlijke communicatiewaarden wordt gewerkt aan acceptatie en respect. Dat zijn de Waarde(n) van feedback. Met aandacht en waardering voor elkaars verschillen. Kortom: verantwoordelijkheid voor dat wat je zegt en voor het ontvangen van de boodschap. Dát is hoe we feedback zouden moeten geven en ontvangen. En dat is precies waar deze feedbacktraining om draait.

Doel en resultaat van de training

Door het vergroten van de zelfkennis, de kennis over elkaar en de manier waarop verschillende mensen communiceren wordt bereikt dat medewerkers elkaar op een goede manier kunnen en durven aanspreken. Hierbij wordt aandacht besteed aan het geven van zowel positieve als opbouwende feedback.

Proberen en doen: fouten maken mag!

Vanuit oefening en een positieve insteek geven we ruimte en veiligheid voor het bespreken van de moeilijkere onderwerpen. Hoe breng je iets? En hoe reageer je op gegeven feedback? Begrijp je de reactie van de ander? Klopt de non-verbale communicatie met de verbale reactie? En hoe kom je überhaupt in gesprek? Met behulp van verschillende feedbackoefeningen leren medewerkers in deze training feedback geven en ontvangen.

  • Kom naar deze eeuw: leer effectief feedback geven op een manier die bij deze tijd past
  • Feedback met respect: geen regels maar open, eerlijk en duidelijk communiceren
  • Positief en veilig: vanuit positieve feedback naar de moeilijkere onderwerpen

Feedback is communicatie, en communicatie is cruciaal voor een goede samenwerking. Elke werkvloer kampt weer met andere problematiek of verbeterpunten. De Feedback 2.0-training is makkelijk uit te breiden of toe te spitsen op specifieke onderwerpen. Bijvoorbeeld voor het verbeteren van de algemene communicatie of om roddelen op de werkvloer aan te pakken. De feedbacktraining wordt altijd op maat gemaakt naar aanleiding van de onderwerpen of problematiek die op de werkvloer speelt.

Praktische informatie

Hoewel Feedback 2.0 als losse feedbacktraining kan worden gegeven, is het ook heel waardevol om deze te combineren met het andere aanbod van I.K. Training & Ontwikkeling. Bijvoorbeeld met teambuilding, teamrollen of teamregie.

De duur en prijs zijn afhankelijk van de vraag, de problematiek en het aantal personen. Ik geef de training in-company of in overleg op een andere locatie (let wel: hier zit een meerprijs aan verbonden).

Feedback 2.0 bij jouw bedrijf implementeren? Neem contact op via tel. 06-14688902 of ingrid@iktraining.nl en ik bespreek graag samen met jou de mogelijkheden. Met de juiste oefening is feedback geven én ontvangen voor iedereen een fluitje van een cent!

Reacties van deelnemers:

"Prettig, echt veilige omgeving zodat ik iets kon leren!"

"Fijn en veel geleerd. Jullie geven een vertrouwd gevoel en leert de gedachtegang achter feedback. Bedankt!"

"Leuk! Leerzaam op een speelse manier"

"Fijne rustige sfeer. Ruimte om eigen ervaringen te delen. Veel interactie zonder saaie “inkak” momenten"

Interesse? Neem contact op.

Neem contact op bij interesse of vragen en maak een afspraak voor een vrijblijvend, gratis advies gesprek waarin we meteen kennis met elkaar maken en we kunnen kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Contact opnemen